Örülni akar a tőzsde a csomagnak

Ünneplni készül a tőzsde: pozitív reakció várható a Matolcsy-csomag számaira. A legnagyobb nyertes az OTP lehet.
NAPI, 2011. március 1. kedd, 08:54
Fotó:

A külföldi hangulat ad teret arra, hogy pozitívan fogadják a befektetők a Matolcsy-csomag 11 órakor közzé teendő részleteit - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

Tegnap mindez már kezdett beépülni az árakba, ami furcsa, az a Magyar Telekom alulteljesítése - tette hozzá.

A gyógyszerkassza elvonások nyomás alatt tarthatják az Egist és a Richtert. Utóbbinak nem tesz jót, hogy a társaság PR-vezetőjének nyilatkozata szerint még mindig 50 százalékos esélye van annak, hogy elbukják az új originális kutatást. Ugyanakkor az új gyógyszer sikere már benne van az árban, vagyis pozitív meglepetés nem várható a történetből, csak negatív reakció képzelhető el.

A jelenlegi bullpiacon a kormányzati bejelentések adhatnak olajat a tűzre, a csomagról egyébként úgy tűnik, összegszerűen nagyobb, mint amit vártak.

Leginkább az OTP emelkedhet a pozitív hangulat hatására, a bankpapír célba veheti a 6000 forintot.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK