Tanácstalan ügyfelek lepték el a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatait pénteken. Többen szerettek volna állampapírt, azon belül is Magyar Állampapír Pluszt (MÁP Plusz) jegyezni, de ezt sem az internetes Webkincstárban, sem a fiókokban nem tudták elintézni. A telefonos ügyfélszolgálat pedig annyira túlterhelt volt, hogy képtelenség volt felhívni.

Országos leállás

Az Árpád hídnál lévő budapesti fiókban is többen próbáltak ügyet intézni, ott türelmes, udvarias ügyintézők és biztonsági őrök segítettek az ügyfeleknek. Papírra, kézzel írták fel azoknak az adatait, akik korábban foglalt időpontra érkeztek az intézménybe. Az alkalmazottak azt javasolták a klienseknek, hétfőn térjenek vissza. Más fiókban sem érdemes próbálkozni, mivel az informatikai hiba országos szintű.

A kincstár fiókjai pénteken csak kettőig vannak nyitva. A zárás előtti néhány percre lehet, hogy sikerült visszaállítani a rendszert. Fél kettő körül a Napi.hu ugyanis azt az értesítést kapta, hogy az informatikai hiba elhárult, és az internetes felületen már lehetett állampapírt jegyezni. Azok tehát, akik még a héten szerettek volna vásárolni ebből az állampapírból, esetleg a szintén péntekig jegyezhető Egyéves Magyar Állampapírból (1MÁP), az internetes felületen próbálkozhatnak.

Egy óra hosszabbítás volt

A kincstár elvileg csak péntek délután kettőig engedi az ügyfeleket állampapírokat jegyezni, de a mostani fiaskó miatt egy órával meghosszabbították a nyitvatartást. Azokat az ügyfeleket, akik a fiókokban voltak még kettőkor, de nem tudtak állampapírt vásárolni, kiszolgálták. Emellett a webkincstáron is csak délután 3-kor zárják le a MÁP Plusz és az 1MÁP jegyzését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!