Összeomlott a bankrészvény

A Deutsche Bank részvényei már 10 százalékot meghaladó esést produkálnak a jó gyorsjelentés ellenére, a befektetők a rossz hitelekre képzett tartalékoktól ijedhettek meg.
NAPI, 2009. július 28. kedd, 15:50
Fotó:

A részvény árfolyama immár 10 százalékos csökkenést mutat a tegnap záráshoz képest. A befektetők hírek szerint a rossz hitelekre képzett tartalékok váratlan megugrása miatt dobálják a bankpapírt. Az egymilliárd eurónyi céltartalék ironikus módon jórészt olyan eszközök után keletkezett a negyedév folyamán, amelyeket az első negyedévben értkeltek fel. Akkor azért volt szükség a felértékelésre, hogy a bank elkerülje tőkemegfelelési mutatóinak romlását - írja az Financial Times.

A tendencia kétszeresen aggasztó lehet piaci szempontból, hiszen mutatja, a hatalmas emelkedés után a banki papíroknál ismét nem a profit nagysága, hanem a portólió minősége érdekli a befektetőket, másrészt az első negyedévben számos pénzintézet végrehajtott a Deutsche Bankhoz hasonló felértékeléseket, amely így akár vissza is üthet.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK