Nemzetközi folyamatokkal, a kockázatvállalási kedv növekedésével magyarázta Ötvös Mihály, a CIB senior deviza-üzletkötője a Napi Gazdaságnak, hogy a forint határozott erősödésnek indult szerdán. A 265 forintos szint alatt szerinte aktivizálódott néhány stop loss-megbízás az euró/forint árfolyamra, ezért jött le az árfolyam 264,50-ig. Délben 263,50-ig is leszúrt az árfolyam, majd később kissé megint emelkedett. A forint felülteljesítette a zlotyt, a legjobban szereplő deviza volt a régióban. A dollár valósággal összeomlott, a reggeli 1,434 után délután már 1,454 dollárt is kellett adni egy euróért. Négykor egy euró 264,30, egy dollár 181,72, egy svájci frank pedig 204,34 forintot ért, pedig az alpesi deviza előző nap még 207 forint körül járt.

A másodlagos állampapír-piacon is jó volt a hangulat, a legrövidebb, három hónapos futamidő hozama ugyan nem változott, de az összes többié csökkent. A hat és 12 hónapos kincstárjegyeké csak négy, illetve egy bázisponttal, a több éves kötvényeké viszont jelentősen, 13-15 bázisponttal mérséklődött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!