Összeomlott a német bizalom

Az utóbbi 13 évben nem esett akkorát a második számú német konjunktúramutató, a Zew index, mint idén júniusban.
Kasnyik Márton, 2012. június 19. kedd, 11:33
Fotó: Napi.hu

A Zew üzleti hangulatindexe 27,7 pontot zuhant májusról júniusra, és ezzel újra vastagon a negatív tartományba bukott: a júniusi érték mínusz 16,9 pont. Egy hónap alatt ilyen nagyot 1998 októbere óta nem esett a mutató. A Zew elnöke szerint a németek kereskedelmi partnereinél tapasztalható lassuló gazdaság indokolja a németüzletemberek hirtelen nagyon borongóssá váló hangulatát.

A jelenlegi helyzet megítélése 10,9 ponttal 33,2 pontra zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK