A Telekom Austria a csökkenést a kelet-európai térségben a mobil szolgáltatásokra kivetett új adónemek és a vezetékes telefon előfizetések megrendeléseinek visszaesésével magyarázza.

A cég részvényei 14 százalékkal estek vissza a bécsi kereskedésben, ez a legnagyobb csökkenést jelenti 2008 októbere óta. A cég adózás előtti eredménye várhatóan a 2010-es évben 11 százalékkal, 1,6 milliárd euróra esik vissza, ez jóval nagyobb bukás a korábban előre jelzett 1,8 milliárd eurónál. Ezzel együtt a vállalat eladásai várhatóan 2 százalékkal, 4,7 milliárd euróra esnek vissza, a 2009-re előre jelzett 4,8 milliárdhoz képest - írja Bloomberg.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők a vállalat 2010-es EBIDTA-ját (kamatfizetés, adózás és rendkívüli tételektől megtisztított eredményét) 1,78 euróra várják, míg az eladásokat 4,78 milliárd euróra.

A Telekom Austria részvényei a nap végi tőzsdezárásra 1,59 euróval, 9,58 euróra estek vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!