A vezető részvények közül csupán a Richter zárt nyereséggel, a gyógyszergyártó részvénye 0,2 százalékos pluszban, 42 800 forinton cserélt gazdát a kereskedés végén. Hosszú idő után ismét ezer forint alatt kereskedtek a Magyar Telekom részvényeivel, a papírok ugyanis már a 73 forintos osztalékszelvény nélkül forogtak. A jegyzés ennek megfelelően jókora mínuszból indult, az utolsó üzletek pedig a keddi záróár alatt 6,7 százalékkal, 989 forinton születtek. Az OTP a harminc milliárd forintos összforgalom közel felét adta, a történelmi csúcs közelében forgó részvény 0,6 százalékos mínuszban, 8750 forinton fejezte be a kereskedést. Folyamatosan lefelé tartott a Mol árfolyama, az utolsó papírok 21 300 forinton cseréltek gazdát, amely 0,8 százalékos leértékelődésnek felelt meg. A kisebb papírok közül kiemelkedett a Rába, a győri cég részvényei több mint 300 millió forintos forgalom mellett öt százalékkal drágultak, és 1070 forinton zártak. Hasonlóan eredményes napot tudhatnak maguk mögött a két héttel ezelőtt még 6200 forint környékén forgó Állami Nyomda tulajdonosai, a társaság részvényei 3,8 százalékos pluszban, 7055 forinton fejezték be a napot. Nagyobb elmozdulást produkált még az Egis és az Elmű, előbbi 1,7 százalékkal drágult, utóbbi három százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!