A saját részvényekre eső, a névértékkel arányos osztalékfizetés rendjét a társaság május 11-én teszi közzé.

A Richter Gedeon Nyrt. a 2017-es az anyavállalat tulajdonosaira jutó 8,8 milliárdos adózott eredményét az értékvesztés miatt kiegészítve összesen 12,673 milliárd forint osztalékot fizet ki a részvényeseknek. Tavaly részvényenként 106, egy évvel azelőtt 72 forintos osztalékot fizetett a társaság.

A Richter-csoport konszolidált árbevétele euróban 15 százalékkal növekedve 444,4 milliárd forintot tett ki 2017-ben, az üzemi eredmény 20 milliárd, az anyavállalat tulajdonosaira jutó adózott eredmény 8,8 milliárd forint volt.

A közgyűlés, amelyen a részvényesek 50,94 százaléka jelent meg, a beszámolókat jóváhagyta.

A kép forrása: MTVA/MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!