Az osztrák Lasselsberger GmbH. bejelentette, hogy 2003. október 30-án tőzsdén kívüli ügylet keretében kötött szerződések alapján legkésőbb 2003. december 10-én 1 512 209 darab törzsrészvény tulajdonjogának megszerzésével 28,24 százalék közvetlen befolyást fog szerezni a Zalakerámia Rt.-ben. A Lasselsberger az Általános Értékforgalmi Bank Rt.-vel 2003. október 30-án kötött megállapodás alapján az osztrák cég később megalapítandó többségi tulajdonú leányvállalata a Zalakerámia részvényeinek 56,28 százalékát részvényenkénti 2 350 forintos áron a jövő év első felében meg kívánja vásárolni. Ezzel a Lasselsberger 56,28 százalékos mértékű közvetett befolyást szerezhet a Zalakerámiában, de ehhez még szükség van a GVH jóváhagyására is. Az I.G.P.I. Rt. szintén kiszáll a Zalakerámiából, 19,88 százalékos pakettje szintén az osztrákokhoz kerül. Az Általános Értékforgalmi Bank Rt. közölte, hogy közte és a Lasselsberger között 2003. október 30-án opciós szerződés jött létre, amelynek értelmében az ÁÉB 25 százalékot meghaladó befolyást szerezhet a Zalakerámia Rt.-ben. Az opciós jog gyakorlásának végső határideje 2004. április 25.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!