Ötödével nőtt az OMV-profit

Kiváló negyedévet zárt az OMV, a társaság 19 százalékkal nagyobb adózott eredményt ért el, mint az előző év hasonló időszakában.
NAPI Online, 2006. augusztus 17. csütörtök, 08:28
Fotó:

A javulás elsősorban a jelentősen megugró olajárnak volt köszönhető. A profit 400 millió euróra emelkedett az egy évvel ezelőtti 337 millió eurós nyereség után. A Bloomberg által megkérdezetett elemzők 12 százalékos javulásra és 377 millió eurós profitra számítottak. A menedzsment 2006 egészét tekintve rekord méretű profitra számít. A Mol hasonlóan remek negyedévet zárt, a cég 76,7 milliárd forint nettó eredményt termelt három hónap alatt, ami szintén 19 százalékos javulás az előző év második negyedévéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK