OTP-rali a parketten

A korábbi napok áresése után elsőként úgy látszik, az OTP találhat magára, a tegnapi tetemes emelkedés után bankpapír újabb 2 százalékkal javult, és kurzusa már elérte a 6270 forintot. Többek között ennek is köszönhető, hogy az index nyitás után több mint egy órával 1,3 százalékos pluszban 16530 ponton állt.
Madarász János, 2005. május 19. csütörtök, 10:35
Fotó:

A blue chipek közül a Mol egy százalékkal 15 340 forintra emelkedett, a Richter kurzusa ellenben kismértékben mérséklődött, és délelőtt tíz óra után ár csak 24900 forinton forogtak a részvények. A Matáv jegyzése 866 forint volt, ami egy forinttal magasabb a tegnapi záróértéknél.

A kisebb papírok közül a Braura és a Zalakerámiára a hamarosan nyilvános vételi ajánlat indul, itt az emelkedés azonban a tegnapi 8 illetve 13 százalékos drágulás után megállt. A sörpapírra ma még nem született üzlet - itt 17200 forintot ad a nagytulajdonos -, míg a csempegyártónál a 2350 forintos felkínált árfolyammal szemben most 2265 forinton, a tegnapi záróértéken folyik a kereskedés. A diszkontot az indokolja, hogy még nem tudni pontosan, mikor is jutnak pénzükhöz a befektetők a felajánlott papírokért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK