Óvakodj a spekulánstól! Gyorsan tönkretehetnek

Nagyon át kell gondolni a tőzsdére menetelt, sztori nélkül ugyanis ez sikeresen nem fog menni - mondta Zsemberi Levente, a Biggeorge's NV Equity vezérigazgatója a Budapesti Értéktőzsde, Tisztán Tőzsde elnevezésű konferenciáján.
NAPI, 2010. szeptember 24. péntek, 11:58
Fotó:

Addig amíg nem tudjuk meggyőzően kommunikálni a sztorinkat nem szabad ezt megtenni, ha ugyanis az első kommunikáció rossz, akkor azt nagyon nehéz helyre hozni. Inkább várjunk fél évet mint egy elsietett tőzsdére lépéssel elszúrjuk a későbbi kibocsátások lehetőségét. A tőzsdére lépésnél azt is át kell gondolni, hogy megfelelő e a cég mérete. Egy kisebb céget ugyanis nagyon könnyen megtalálnak a spekulánsok, akik le és fel is könnyen jelentősen elmozdíthatják az árfolyamot. Ennek a negatív visszhangja pedig hosszabb időre is tönkre teheti a cég hírét. Gondoljk át ilyenkor, hogy 50 millió forintos forgalommal tudnak e nagy kárt okozni nekünk vagy sem. Ráadásul 2-3 milliárd forintos mennyiség alatt a költségek is túlságosan nagyok. Valós intézményi érdeklődéshez 40-50 millió eurót meghaladó tranzakciós méret, és folyamatos elemzői lefedettség kell - mondta a vezérigazgató.

A kibocsátásokhoz pedig a célokhoz megfelelő társaságot kell keresni, a magyar befektetői réteghez ugyanis ne a Morgan Stanlyről álmodozzunk - hívta fel a figyelmet Zsemberi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK