Bár az elemzők egyöntetűen azt várják, hogy a Fed magyar idő szerint kora esti döntésével nem változtatja meg az irányadó kamatszintet, a befektetők a kereskedés elején óvatosan ténykedtek. Ennek megfelelően csekély gyengüléssel nyitottak a főbb indexek, de a vállalati mezőnyben voltak kiemelkedő és kiábrándító teljesítmények egyaránt. Utóbbiak közül a Cisco Systems emelhető ki, a világ legnagyobb hálózatieszköz-gyártója ugyanis gyenge növekedési kilátásokról számolt be, amit több mint 6 százalékos süllyedéssel "díjaztak" a piaci szereplők. A kereskedés elején felszálló ágban lévő részvények között volt például az IBM, amely a Goldman Sachs felminősítésének köszönhette a jó rajtot. A borús jövőt vázoló Cisco-prognózis Európában is megtette hatását, egyebek mellett az Ericsson jegyzését kényszerítette - másfél százalékos - mínuszba. Az öreg kontinensen volt azonban figyelemreméltóbb téma is, jelesül a Rio Tinto és a BHP Billiton bányaóriások esetleges egyesüléséről szóló pletyka, amely az érintett cégek árfolyamát jelentősen erősítette. Jól szerepelt a kiváló számokat tartalmazó gyorsjelentését tegnap bemutató francia BNP Paribas, míg szektor- és versenytársa a Societe Generale veszített értékéből. A bankonál maradva, a Credit Suisse papírjai iránt is nagy kereslet mutatkozott, miután a Merrill Lynch semlegesről vételre javította a papírokra vonatkozó ajánlását. A frankfurti DAX végül 0,5, a párizsi CAC 0,3 százalékos pluszban végzett, a londoni Footsie pedig lényegében stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!