A mutatók az Európai Központi Bank 0,75 százalékos alapkamatot szinten tartó döntése után veszítettek értékükből, így a Footsie közel fél százalékkal gyengült, míg Frankfurtban és Párizsban hajszálnyi plusztban álltak az indexek.

A spanyol IBEX ennél nagyobb mértékben emelkedett, miután a tervezettnél nagyobb menyiséget sikerült eladni állampapírokból, noha a hozam emelkedett a politikai bizonytalanságok miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!