Január óta azért emelkedett a magyar tőzsde, mert lesznek bejelentések, most, hogy megvoltak, végre megtisztulhat ettől a hatástól a piac - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője. Nem készül esni ma reggel a magyar piac, vagyis egyelőre nem látszik folytatódni a tegnapi eladói hullám.

A Mol külön állatfajta, komoly nemzetközi szerelem irányul a magyar olajpapírra. Ez nem tud esni, a többi részvény viszont eshet kicsit, de inkább a nemzetközi hangulatot fogjuk követni - foglalta össze Farkas. 

Július óta az első olyan hókezdet volt a tegnapi nap, amikor estek a piacok, tavaly két ilyen hónap volt, és akkor az egész hónapban szenvedtek a tőzsdék - figyelmeztetett.

A magyar piacon a csodavárás véget ért, ezután a nemzetközi trendet fogjuk követni, kiárazódnak a magyar külön dolgok.

És egy új szempont: március 18-án nagyon közel lesz a telihold a földhöz, ez befolyásolja az emberi döntéseket, nehéz időszak lehet - mondta Farkas.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!