Óvatosan emelkedik Európa

Vegyes képet mutatnak a főbb nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei dél előtt nem sokkal.
NAPI, 2013. január 8. kedd, 11:52
Fotó: Napi.hu

Londonban szerény pluszt, Frankfurtban pedig minimális gyengülést jelez a mutató, míg Párizsban nagyobb, négytized százalékos emelkedésben áll a CAC 40. Az indexek mélyen a felszín alatt kezdték a napot, innen döccenőkkel megszakított lomha hegymenetbe kapcsoltak. Délelőtt több, a piacot enyhén befolyásoló makroadat látott napvilágot.

A vártnál nagyobb mértékben zsugorodott novemberben a kiskereskedelmi forgalom az eurózónában az előző év hasonló időszakához képest; míg a fogyasztói bizalom szintje a várakozásoknak megfelelően kedvezőtlenül alakult. Az eurózónás és olaszországi munkanélküliségi ráta nagyjából a vártnak megfelelően alakult novemberben. A devizaunión belüli üzleti klímát jelző index szintén elmaradt a várttól, a gazdasággal kapcsolatos bizakodást jelző mutató viszont valamivel meghaladta a prognosztizáltat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK