Padlógáz New Yorkban - közel volt a 11 ezres Dow

Komoly lendületbe jöttek a tengerentúli piacok, így kedden két százalék körüli többletekkel zártak a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI, 2010. október 5. kedd, 22:06
Fotó:

A DJIA 1,8 százalékkal 10 944, a Nasdaq Composite 2,4 százalékkal 2400, az S&P-500 pedig 2,1 százalékkal 1161 pontra emelkedett.


A Dow napközben szűk ötven pontos távolságra közelítette meg a 11 ezer pontos szintet - e fölött utoljára május elején járt az index.


A váratlan japán kamatcsökkentés és a kilátásba helyezett további lazító lépések kedvezően hatottak a befektetők részvényvásárlási kedvére, de segített az amerikai szolgáltatószektor prognosztizáltnál jobb teljesítményéről szóló ISM-jelentés is.

Az American Express részvényei - a Dow-komponensek között egyedüliként - mégsem tudtak emelkedésbe váltani a hétfői veszteségek után. A befektetők azért fordultak el az AmEx-papíroktól, mert a cég riválisaival - a MasterCarddal és a Visával - ellentétben nem kötött peren kívüli egyezséget az ellenük indult trösztellenes eljárásban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK