A forgalom nem volt túl magas, az OTP esetében például az 5,5 milliárd forintnak a jó része a nap végén a 2300 forintos szint alatt jött össze.

A bankpapír is napi mélypontja közelében zárt, a 2240 forintos utolsó kötés 5 százalékos mínuszt jelentett. A bankpapír annak ellenére esett ilyen sokat, hogy a cég első embere azt nyilatkozta, kezelni tudják a kockázatokat a jelenleginél gyengébb árfolyam mellett is. A magyar tőzsde másik bankpapírja az FHB viszont emelkedni is tudott 0,4 százalékkal 614 forintra.

Viszonylag jól tartotta viszont magát a Mol, amelyet a Credit Suisse vételre ajánl 20 000 forint feletti célárfolyam mellett. A Mol végül 0,5 százalékkal 9550 forintig csúszott le, de napközben pluszban 9600 forint felett is forgott.

A Richter 28 500 forinton zárt, ami 0,9 százalékos esést jelentett. A részvénnyel kapcsolatban a zárás előtt nemsokkal jelentette be egy alap, hogy 5 százalék fölé növelte részesedését, ez azonban nem mentette meg a papírt attól, hogy a záró szakaszban lekössék az árfolyamát. Az Egis is esett 2 százalékkal 12 200 forintig. 

A Magyar Telekom 1,2 százalékkal 571 forintig esett, ami szintén közel van a napi 570 forintos mélypontjához.

A kisebb részvények közül az Állami Nyomda ternddel szemben tudott emelkedni, a 659 forintos záró ár, 0,3 százalékos növekedést jelentett. Ennél is többet 3,2 százalékot drágult a Danubius, amely így 4485 forinton fejezte be a kereskedést. A TVK is 2 százalékot drágult, ami 2375 forintos utolsó kötést jelentett. Nagyon elhagyta magát viszont az econet, amely 5 százalékkal 71 forintig csúszott le. A Humet ennél is többet 9 százalékot zuhant, ami 20 forintos utolsó árat jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!