A Démász Rt. éves szinten 9 százalékkal közel 19 milliárd forintra növekvő bruttó fedezet és kétmilliárd forint forint feletti egyéb árbevétel mellett 5,963 milliárdos üzemi nyereséget ért el, ami az egy évvel korábbit 13,7 százalékkal múlja felül. Az EBITDA több mint 10 százalékkal 11,68 milliárd forint fölé nőtt, ám a pénzügyi műveleteken a bázisidőszaki, nem egészen félmilliárd forint után 1,13 milliárd forint feletti veszteséget hozott össze. A 4,83 milliárd forint adózás előtti eredmény így csak 1,2 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, a 10 százalékkal kisebb adóteher nyomán viszont az adózott eredmény 3,7 százalékkal 4,057 milliárd forint fölé nőtt, ami lényegében megegyezik a NAPI Gazdaság négymilliárdos elemzői konszenzusával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!