Fordulat évének terveztük és ezt sikerült is elérni az árbevétel terén a tavalyi évben - mondta Christopher Mattheisen elnök vezérigazgató (képünkön) a cég gyorsjelentését értékelő sajtótájékoztatón. De nem csak az árbevétel, hanem a csupán 4,4 százalékkal csökkenő EBITDA is kiemelkedő teljesítménynek számít a szektorban, és a Deutsche Telekom-csoporton belül is, és a jövőre nézve is optimizmusra ad okot.

Az árbevétel tekintetében alapvető változások nem voltak, az energia segített megfordítani a trendet, ráadásul az ügyfél megtartási hatása nagyon erős a szolgáltatásnak. Sajnos viszont a nyereség megváltozásához az árrést is növelni kellene, jelenleg ugyanis a kisebb nyereségtartalmú szolgáltatásokkal sikerült növelni az árbevételt.

Az osztalékról a sajtótájékoztatón nem lesz szó, ezt csak az igazgatóság ülése után hozzák nyilvánosságra- hívták fel a figyelmet. Osztalékpolitika régi és jól megalapozott, ebben a tavalyi eredmény és a közeljövő is szerepet játszik. tudjuk, hogy befektetőinknek fontos az osztalék mértéke, de türelmet kérünk - hangozott el.

Ugyanakkor azt elmondták, hogy a kormánnyal tárgyalnak alacsonyabb energia beszerzési árakról, a T-System eladása azonban nem képez tárgyalási alapot. A rezsi csökkentés esetében az a kérdés, higy miként kezelik majd a Magyar Telekomot. A rendszerben piaci szereplőként tekintenek akkor előnyös is lehet, de ha nem akkor felül kell majd vizsgálni ezt a szegmenst. Az EBITDA egyébként enyhén negatív volt még a tavalyi évben, azonban az ügyfélmegtartó képessége miatt az összes hatása pozitív.

A jelenlegi adó amit kivetettek a szektorra már most is gondot jelent, pedig ez a szektor az egyik motorja a gazdaságnak. a távközlési adó diszkriminatív, és a közmű adó pedig kifejezetten beruházás gátló. Tavaly az új stratégiai irányokat is kialakították, ami 2017-ig tartalmazza az új irányokat, és a vezetői struktúrákat is. Ez az új vezetői felállás a legnagyobb változás 2013-tól, ami alapján három kereskedelmi vezérigazgató-helyettes irányítja a különböző területeket.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!