Pénteken erősödött Amerika

A csütörtöki zuhanást követően pénteken erősödtek a főbb amerikai részvényindexek, a Dow 0,6 a Nasdaq 1,2 százalékkal javult.
NAPI Online, 2007. október 13. szombat, 12:29
Fotó:

A tengerentúlon két makroadat alapozta meg a pénteki emelkedést, egyrészt az energia és élelmiszerárak nélkül számolt termelői árindex a várt 0,2 százalékos emelkedés helyett csupán 0,1 százalékkal emelkedett, másrészt a kiskereskedelmi eladások az előre jelzett 0,2 százalék helyett 0,6 százalékkal bővültek szeptemberben. Ehhez jött még a McDonald's vártnál jobb negyedéves eredménye, és az Oracle által a BEA Systems részvényeire tett felvásárlási ajánlata. A McDonald's 1,4 a BEA 38 százalékkal drágult. 

Gyengült viszont a Citigroup, miután a Deutsche Bank elemzője eladásra minősítette le a bank részvényeit. Szintén esett a várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményt közlő General Electric, a részvény 1,4 százalékkal lett olcsóbb. A befektetők körében az utóbbi hónapokban egyre népszerűbbé váló kínai részvények korrigálták csütörtöki zuhanásukat, a Kína legnépszerűbb internetes keresőjét üzemeltető Baidu.com részvényei 4,6 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK