Februárban az USA-beli nagykereskedelmi készletek 0,2 százalékkal csökkentek, szemben a várakozások szerinti stagnálással. Az orosz kormány, a központi bank és az IMF végre megállapodott az idei év gazdaság- és pénzügypolitikai irányelveiről. Februárban hó/hó-alapon 0,3 százalékkal esett a szezonálisan kiigazított olasz ipari kibocsátás, míg éves visszatekintéssel az átlagos napi ipari termelés 3 százalékkal emelkedett. Februárban 963 millió euróra nőtt a francia külkereskedelmi mérleg szezonálisan kiigazított többlete. A lengyel állam várhatóan eladja a Bank Slaski 5 százalékát a hitelintézet jelenleg 55 százalékát birtokló ING-nek. A DoubleClick, a világ legnagyobb online hirdetési hálózatát üzemeltető cég első negyedéves vesztesége részvényenként 8 cent volt, szemben az egy évvel korábbi 11 centtel. A Japan Telecom Co., Japán harmadik legnagyobb telefonszolgáltatója pénteken bejelentette, hogy J-Phone nevű mobildivíziója bizonyos - leányvállalatokban lévő - részesedéseket ad el a British Telecomnak. A másodlagos állampapírpiacon alacsony forgalom mellett trend nélkül és ellentétes irányba változtak a hozamok, de a bankközi piacokon sem történt lényegi elmozdulás. A 3 hónapos futamidejű MNB-kötvények aukcióján az átlaghozam jelentős kereslet mellett 11,11 százalékra csökkent. A Postabank új vezérigazgatója Hegedűs Gyula, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatói főtanácsadója lett, míg a hitelintézet elnöke továbbra is Madarász László. A Mahart vezérigazgatójává Somlóvári Lászlót nevezte ki a tulajdonos ÁPV Rt. igazgatósága. A Danone-csoport kitart magyarországi kekszgyártó érdekeltségeinek átszervezése mellett, a győri gyár bezárását szerintük az indokolja, hogy itteni kapacitásaik csak 30 százalékban vannak kihasználva. A Borsodchem részvényeit április 17-től jegyzik a Newex-en.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!