A tengerentúlon pénteken napvilágot látott elemzői vélemények szerint a félvezető-iparági cégek többsége a recesszió ellenére még mindig túlságosan költekező életmódot folytat, papírjaik pedig továbbra is túlértékeltek. A hír nyomán a technológiai részvények esésbe kezdtek, az Intelé 6,2, az Advanced Micro Devicesé több mint 7 százalékot veszített értékéből. A techszektor mélyrepülése a mutatók közül a Nasdaq Composite-on látszott meg leginkább, ez közel 3 százalékot zuhant. A Dow Jones 2 százalékos veszteséggel hajszállal 8 873 pont alatt zárt, az S&P-500 2,3 százalékkal 940,9 pontra esett, a Nasdaq Composite pedig közel 3 százalékkal 1 380,6 pontra zuhant. A múlt hét összességében mégis emelkedésről szólt, s úgy tűnik, immár a nagyvállalatok vezetői is a részvényvásárlás mellett vannak. A vezető mutatók egy hét alatt egy százalék feletti többletet szedtek össze. A befektetők reménykedhetnek a tőzsdei árfolyamok további emelkedésében, már amennyiben bíznak a cégvezetők döntéseiben, illetve abban, hogy a héten kedvező makroadatok látnak napvilágot - például a második negyedéves GDP-t illetően. Az amerikai menedzserek az augusztus 16-ával véget ért héten ugyanolyan gyakran adták el saját vállalatuk részvényeit, mint amilyen gyakran vették azokat, szemben a két hónappal korábban mért, az eladások 4-szeres túlsúlyát jelző aránnyal. Ma és holnap a Bloomberg várakozásai szerint vegyes makroadatok várhatók. A használtlakás-eladások, és a tartós javak iránti megrendelések júliusi szintje meghaladhatja az előző havit, miközben az augusztusi fogyasztói bizalmi index, illetve az újotthon-eladások eshetnek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!