A tegnapi kiemelkedő teljesítményt követően ma lefele korrigálnak a vezető távol-keleti indexek. A pénteki esésben a csütörtöki gyenge amerikai makroadatok is szerepet játszhatnak. A német kormány elfogadta a spanyol bankmentő csomagot, mely azonban nem tudott hatással lenni a kereskedés irányára. Mindeközben a kínai kormány figyelmeztette a helyi önkormányzatokat, hogy az ingatlanpiacot továbbra is szoros figyelemmel kövessék.

Az irányadó ázsiai indexek ma a híreket követően a pirosban állnak, az esést a TOPIX vezeti 1,7 százalék gyengüléssel, a kínai Shanghai Composite 0,7, a Hang Seng 0,1 százalékkal került lejjebb.

A japán acélipari társaságoknak ma rossz napja van, ugyanis az elmúlt nyolc hónapban nem látott mélységbe került a vasérc ára. A JFE Holdings Inc 3,2 százalékot, a Nippon Steel 3,8 százalékot gyengült.

New York-ban az olajár hetedik napja erőödött, ami az energiaipari részvényeket állította emelkedő pályára a távol-keleten, az Inpex Corp 1,4, a Beach Energy 5,3, a China Petroleum & Chemical 1,6 százalékot erősödött. A gyengélkedő gazdaságra utaló amerikai makroadatokat ellenére az ázsiai autógyártónak, a Kia Motorsnak jó napja volt, 8 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!