Pert nyert az OTP

A Fővárosi Bíróságon a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. felperes által az OTP Bank Nyrt. alperes ellen 25,3 milliárd forint pertárgyértékű kártérítés iránt 2009-ben indított per lezárult, áll a társaság BÉT közleményében.
portfolio.hu, 2012. március 7. szerda, 09:54
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Törvényszék a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. keresetét jogerősen elutasította.

Az OTP Bank még 2009 novemberében jelentette be, hogy a Fővárosi Bíróságon a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. felperes 25 milliárd 247 millió forint pertárgyértékű kártérítés iránti pert kezdeményezett az OTP Bank mint alperes ellen.

Az OTP Bank akkori álláspontja szerint a kereseti követelés teljes mértékben megalapozatlan volt és a bírósági eljárás során dokumentumokkal bizonyítják majd a perindítás alaptalanságát.

A péti Nitrogénművek Zrt. még 2009 májusában közölte, hogy 25 milliárd 247 millió forintos kártérítésért pereli az OTP Bankot. A vegyipari cég az OTP-vel szemben erőfölénnyel és joggal való visszaélés, valamint más, a polgári törvénykönyv paragrafusaiba ütköző eljárások miatt indított pert.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK