Nincs tervbe véve a bécsi és a budapesti tőzsde fúziója - hangzott el a HVB BÉT-es tulajdonszerzése alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A HVB jelen pillanatban nem lát okot arra, hogy lecserélje a Budapesti Értéktőzsde menedzsmentjét - hangzott el a sajtótájékoztatón, azonban a stratégiaalkotás szintjén a tulajdoni hányaduknak megfelelően át kívánják alakítani az igazgatóságot. Hogy Jaksity György megy vagy marad, az kizárólag saját elhatározásán múlik. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a tavalyi év során 78,5 milliárd forint nyereségre tett szert - tette közzé a jegybank a mai közgyűlése után. Az MNB a 2002. évet 4,88 milliárd forint veszteséggel zárta, miközben 23,3 milliárd forint osztalékot fizetett a költségvetésnek. Egyre éleződik a küzdelem Európa két vezető tőzsdéje a londoni LSE és a Euronext között, miután mindkét társaság megkezdte a behatolást a másik felségterületére. A két tőzsde küzdelme mintegy két éve kezdődött, amikor sokak meglepetésére az amszterdami, párizsi, brüsszeli és lisszaboni piacokat tömörítő Euronext elhalászta a jóval esélyesebbnek tartott LSE elől a londoni derivatív piacot a LIFFE-t. A kontinensen azóta is teljes gőzzel zajlik a börzeüzemeltetők konszolidációja - mint az tegnap idehaza is láthattuk - ám az LSE-nek ebben eddig nem sikerült számottevő eredményt felmutatnia. A londoni tőzsde vezetése emiatt úgy határozott, amíg nem sikerül külföldre terjeszkedni, addig a külföldi részvényeket csalogatják az angol fővárosba. Több mint tízéves mélypontjára zuhant az olasz fogyasztói bizalmi index májusban, pedig áprilisban már némi javulás mutatkozott - jelentette az ISAE olasz gazdaságkutató. Az index 98,6 pontra esett vissza az egy hónappal korábbi 100,3-ról, ez a legalacsonyabb szint 1993 decembere óta. Igen jó évet zárt a világ második legnagyobb "sörfőzője" a SABMiller: tavalyi adózás előtti eredménye 1,39 milliárd dollár volt, amely több mint 80 százalékos növekedést jelent a 2003-as 770 millió dollárhoz képest. A Danone Tejtermékgyártó KFt tavaly 5,2 százalékkal 21 milliárd forintra növelte nettó árbevételét. A cég 30 százalékos piaci részesedéssel megtartotta vezető pozícióját a frisstermék piacon és 55 százalékra növelte részesedését a gyümölcsjoghurtoknál. A vámkezelés lelassulása miatt kialakult helyzetről tájékozódott csütörtökön Medgyessy Péter miniszterelnök. Az országos vámparancsnok biztosította a kormányfőt: hétfőtől zavartalan lesz a szolgáltatás. Az Egyesült Államokban a múlt héten a várt 326 ezer helyett 345 ezer fő jelentkezett újonnan munkanélküli segélyért. Az egy héttel korábbi adatot 331 ezerről 333 ezerre emelték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!