Pihenőnapot tartott a forint

Szűk sávban mozgott szerdán a forint.
NAPI, 2013. január 16. szerda, 16:30
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt hetek rohanása után pihenőnapot tartott a forint szerdán - közölte a Napi Gazdaság érdeklődésére Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Mint mondta, a piac ki lett véreztetve az év eddig eltelt időszakában, így ma szinte semmilyen forgalomról nem tudtak beszámolni a kereskedők. Ez azonban nem magyar sajátosság, Kolba szerint az egész régióban hasonló trendek uralkodtak szerdán. Az, hogy ez meddig marad így, a devizakereskedő szerint bizonytalan, hiszen bármilyen kommentár, hír kilökheti a hazai fizetőeszközt a mostani szűk sávjából. A forint azonban szerdán még nyugodt maradt, így egész nap a 294,5 és a 295,5-ös sávban mozgott az euróval szemben, délután fél ötkor 295,4 forintot kértek az uniós pénznemért cserébe. Ekkor egy dollár 222,2 forintot, egy svájci frank 238,8 forintot, egy angol font 355,4 forintot, míg a japán jen 2,5134 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK