Piros lett a nyugat-európai tőzsdezárás

Az FTSE-100 mínusz nullában zárt, a CAC-40 0,3, a DAX 0,1 százalékkal került lejjebb szerdán.
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 19:00

Visszafogott veszteséggel zártak szerdán a vezető nyugat-európai részvényindexek - a tengerentúli halvány emelkedési kísérletek nem lelkesítették fel a piacokat.

A bankok és biztosítók papírjai a vesztesek közé iratkoztak fel, a Royal Bank of Scotland például 4, a Lloyds Banking Group 6,2, a Barclays pedig 3 százalékot veszített.

Velük tartottak a távközlési berendezéseket gyártó Alcatel-Lucent részvényei is. Utóbbiak vesztét az okozta, hogy a cég közölte: egymilliárd euró értékben bocsátana ki 2015-ben lejáró átváltható kötvényeket.

Az olajcégek ázsiója eközben emelkedett, miután a BP közölte, hogy óriási olajmezőt fedezett fel a Mexikói-öbölben.

Frankfurtban a Volkswagen lett a nap nyertese, több mint 3 százalékos drágulással, de ezzel egyedül maradt az európai autógyártók között, hiszen a BMW és a Daimler mellett a Peugeot és a Renault részvényei is délnek vették az irányt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK