A BUX-index 0,9 százalékkal előző napi zárószintje alatt, 22 450 pont környékén tartózkodott a nyitás után húsz perccel.

A vezető papírok között a Molnak máris másfél milliárd forintot meghaladó forgalma mutatkozik, sok köszönet azonban nincs benne, ugyanis az olajpapír 4 százalékot közelítő mínuszban járt, árfolyama 20 110 forint körül alakult.

Az OTP-részvény 1-2 tizedszázalékkal lett olcsóbb, a bankpapír jegyzése 5940 forint körül tartózkodott az első perceket követően.

Az Mtelekom és a Richter ugyanakkor fél és egy százalék közötti drágulást mutatott; a távközlési társaság értékpapírja 584, a gyógyszergyártóé pedig 37 100 forinton forgott fél tíz felé közeledve. Az Egis árfolyama is emelkedett, a kisebbik gyógyszergyár papírja 1 százalék fölötti drágulással 19 350 forinton forgott.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!