A FTSE 100 0,3 százalékkal esett és 5739 ponton zárt, a CAC 40 0,2 százalékot gyengült és 3868 ponton fejezte be a kereskedést, míg a DAX 30 0,1 százalékos esés után 6605 ponton végzett.

A német indexet a Bayer húzta le a leginkább az indexet, a legnagyobb német gyógyszergyártó papírjai közel 1 százalékkal gyengültek. A Volkswagen viszont 3,2 százalékot erősödött miután a legnagyobb európai autógyártó cég harmadik negyedéves profitja több mint a hatszorosára emelkedett, jócskán meghaladva az elemzők várakozásait.

A párizsi mutatót felnyomta az Accor, a hotellánc papírjai 2,8 százalékkal drágultak, és a zöld zónában végzett az Air France-KLM csoport is 1,5 százalékos erősödés után. Alcatel-Lucent 1,8 százalékot ugrott a technológia részvények teljesítményének köszönhetően, az élen az Ericssonnal. A svéd társaság harmadik negyedéves bevételeit ugyanis alulbecsülték az elemzők.
 

Londonban az esést elsősorban a bányaipari társaságok leminősítése okozta. A nap egyik nyertese a Provident volt, a cég papírjai 4,5 százalékkal bővültek, miután a cég több új ügyfélre számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!