Pluszban zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 1,7 százalékos erősödés után 17 703 ponton fejezte be a csütörtöki kereskedési napot.
Napi.hu, 2014. április 17. csütörtök, 17:48
Fotó: Napi.hu

A blue chipek többsége az előző napi zárószintje felett zárt, az emelkedést az OTP vezette. A bank részvényei 3,5 százalékkal drágultak és a nap végén 4328 forinton zártak 3,17 milliárd forintos forgalom után.

A Richter 2,1 százalékkal 3839 forintra emelkedett, a gyógyszeripari papír forgalma 688 millió forint volt.

A Magyar Telekom 0,7 százalékos emelkedést tudott produkálni 333 millió forintos forgalomban, a papírok 309 forinton zártak.

A Mol a pozitív zónában kezdte a napot, dél körülre már átcsúszott a negatív zónába, ám a nap végére sikerült az előző napi szintjére visszakapaszkodnia, így 12 850 forinton zárt. Az olajipari részvények forgalma 451,7 millió forintot tett ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK