A harminc vezető iparvállalat DJIA indexe 151,33 ponttal, azaz 1,23 százalékkal 12 412,75 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 13,09 ponttal, 1 százalékkal 1320,50 pontra javult.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 33,03 ponttal, 1,21 százalékkal emelkedett és 2773,52 ponton zárt.

Kellemes meglepetés volt az a bejelentés, hogy júniusban a várt gyengülés helyett erősödött az Egyesült Államok középkeleti régiójában a feldolgozóipar. A chicagói beszerzési menedzser index a májusi 56,6 pontról 61,1 pontra ugrott. A szakértők 54 pontra történő romlást vártak.

Javított a befektetői hangulaton az is, hogy csütörtökön a görög parlament megszavazta a 28,4 milliárd eurós megszorító csomag végrehajtásáról szóló törvényt.

A vállalati hírek közül a Ford járműgyártóval kapcsolatos volt az egyik legfontosabb. A cég árfolyama közel négy százalékkal nőtt egy elemzői véleményre, e szerint a Ford növelte piaci részesedését júniusban.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!