Pont osztaléknyit esik a Magyar Telekom

Bár első ránézésre feltünően nagy áresést produkál a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az egykori Matáv papírja, de a Magyar Telekom több mint 8 százalékos árcsökkenése azzal van összefüggésben, hogy a részvény ma forog először osztalékszelvény nélkül - mondta el a NAPI Online-nak Zékány András, az ING Bank elemzője.
Kolozsi Pál, 2005. május 23. hétfő, 11:41
Fotó:

A Magyar Telekom 798 forinton forog, ami 70 forintos mínusznak felel meg, márpedig a részvényenkénti osztalék is épp ennyi volt. A részvénypiacon különben nincs nagy pörgés, a kereskedés kis érdeklődés mellett folyik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK