A piacok pozitívan értékelik a magyar kormányzat kommunikációját, aminek köszönhetően mérsékelten, de erősödik a forint az euróval szemben - mondta Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

Az euró 283,3 forinton nyitott, onnan 284-ig is elment, aztán visszakorrigált 283,3 forintig. A kereskedő szerint viszont tovább kell még sulykolni a piacokba a pozitív üzeneteket, hiszen továbbra is idegesek a befektetők, az ország iránti bizalom törékeny. Kolba szerint az euró a 280-285 forintos sávban mozoghat kedden.

A dollár 219,7 forinton nyitott, a svájci frank egységéért 219,2 forintot kértek el reggel. Jelenleg az 1,29-1,30-as sávba ragadt a frank árfolyama az euróval szemben és a várakozások szerint nem is várható elmozdulás. Ezért - hacsak a forint nem tud erősödni - vélhetően az alpesi deviza forint árfolyama marad a jelenlegi szint környékén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!