Pozitív véleménnyel van Magyarországról a guru

Mark Möbius pozitív véleménnyel van hazánk hosszú távú gazdasági kilátásairól - írja blogjában a tőzsdeguru.
Mezősi Tamás, 2010. június 18. péntek, 12:15
Fotó:

Magyarország közel sincs annyira eladósodva, mint Görögország, a kormány elkötelezte magát az alacsony költségvetési hiány mellett, s ha baj lenne, az országnak még mindig ott az IMF-hitel, vagy több mint 40 milliárd dolláros devizatartaléka - olvasható a Templeton Alapkezelő szakemberének írásában.

A magyar cégekről is jó véleménnyel van Möbius, a 9,7-es nyereség/árfolyam mutató és a 1,5-ös árfolyam/könyv szerinti érték mutatók alapján szerinte továbbra is alulértékeltnek mondhatók a pesti tőzsdei vállalatok, így véleményén azokról továbbra is pozitív.

(Zárójelbe hozzá kell tennünk, hogy Möbius az elmúlt évtizedben még szinte egyetlen országgal kapcsolatban sem fogalmazott meg negatív véleményt, hisz a mellett, hogy - általában jó - befektetési döntéseket hoz, még az általa kezelt alapokat is el kell adnia valahogy. A pozitív vélemények gyakran ennek az értékesítési tevékenységnek a részét képezik).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK