Prémium kategóriás lenne Mészáros tőzsdei cége

Konszolidált szinten 38 milliárd 213 millió forintos mérleg főösszeggel és 2 milliárd 94 millió forintos adózott eredménnyel zárta 2017 első félévét az Opus Global Nyrt. A társaság igazgatósága kezdeményezi a Budapesti Értéktőzsdénél törzsrészvényei átsorolását a prémium kategóriába, tekintettel arra, hogy ennek feltételeit az előző két vizsgálati időszakban az Opus Global már teljesítette.
Szepesi Anita, 2017. szeptember 30. szombat, 00:07
Fotó: Napi.hu

Közzétette első féléves IFRS szerinti, konszolidált jelentését az Opus Global Nyrt. A mintegy 2 ezer főt foglalkoztató csoport tevékenységi körébe egyebek mellett médiatevékenység, nehézipar, mezőgazdaság, szállodaipar, építőipar, valamint ingatlankezelés tartozik. A konszolidációs körbe az Opus Global 25 érdekeltségét vonta be.

A jelentés szerint 2017 első félévét a vállalatcsoport konszolidált szinten 38 milliárd 213 millió forint mérleg főösszeggel, továbbá 2 milliárd 94 millió forint adózott eredménnyel zárta, mely az előző év hasonló időszakához képest több, mint 2 milliárd 860 millió forintos többletet jelent. Eközben a csoport működési bevétele majdnem az ötszörösére, 19 milliárd 367 millió 565 forintra nőtt.

A teljes csoport konszolidált pénzügyi adatainak alakulásában jelentősen változott az egyes szegmensek súlya. Az Opus Global által tulajdonolt média portfólió a társaság legjelentősebb érdekeltségé vált a nehézipar mellett. A csoport bevételeinek 93 százalékát ugyanis ez a két szegmens adta 2017 első félévében.

Az Opus Global célja, hogy az érdekeltségeibe vont társaságok tevékenységét összehangolja, és 2017 végéig transzparens, egyszerűsített struktúrájú és a cégek közötti szinergiákat mind jobban kihasználó holdingvállalattá váljon.

Az Opus Global igazgatósága kezdeményezi a Budapesti Értéktőzsdénél a társaság törzsrészvényeinek standardból prémium kategóriába sorolását. Ebbe csak a legszigorúbb kritériumoknak és szabályoknak megfelelő tőzsdei cégek részvényei kerülhetnek be, és a vállalat az előző két vizsgálati időszakban már teljesítette az átsorolás feltételeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK