Amint arra az elmúlt évben már volt példa, Putyin békülékeny szavaira nagy ugrással reagáltak a részvénypiacok és a többi kockázatos eszköz is. A DAX index 127 pontos pluszba lendült, ez 1,2 százalékos erősödés előző napi záróértékéhez képest. Itthon a BUX index 18 035 pontra ugrott, ez 1,65 százalékos emelkedésnek felel meg.

A BÉT-en az emelkedést az orosz-ukrán konfliktus miatt eddig nagyon szenvedő Richter részvényei vezetik. A gyógyszergyár részvényeinek árfolyama 3,8 százalékos erősödést követően 3820 forinton jár. Az OTP is kedvezően reagált, 2 százalékkal, 4368 forintig drágultak a papírok 11 órára.

A Mol 0,76 százalékkal drágult, 11 875 forintra. A Magyar Telekom viszont 0,7 százalékos esésével lamaradó.
Az igazi nyertes a Raiffeisen, az osztrák bank papírjai már 11 százalékos emelkedést mutatnak, 13,5 euró fölé emelkedett árfolyamuk a Bécsi Értéktőzsdén.

A forint is erősödött a kedvező fejlemények nyomán, az euró árfolyama, amely a reggelt még 309 forint felett kezdte, 307,75 forintig süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!