Jövőre több mint 30 százalékkal nőhet az amerikai nehézteherautó-piac, s így a Rába Rt. ottani eladásai is bővülhetnek - derült ki a győri társaság mai sajtótájékoztatóján. Viszont ha az USA gazdasága mégsem lendül fel, s visszasüllyed a recesszióba, ezek az optimista tervek már nem tarthatók. A cég eddig szeptember végéig fedezte le árbevételét, most viszont már a negyedik negyedév végéig megkötötték a fedezeti ügyleteket a határidős piacon, átlagosan 282-284 forintos dollárárfolyamon. Jó hír, hogy augusztusban várhatóan aláírják a DaimlerChryslerrel a vegyes vállalati és együttműködési szerződéseket. A Rába ezen felül előrehaladott tárgyalásokat folytat a korábban eladásra szánt, az első félévben 177 milliós veszteséget hozó motorüzletág értékesítéséről a legnagyobb orosz buszgyártó tulajdonosával, az AvtoLAZ-zal. A vállalat célja, hogy az év végéig tető alá hozza az ügyletet, s az AvtoLAZ mellett más cégekkel is tárgyal az eladásról. A gyorsjelentés számait kommentálva Steiner László vezérigazgató kijelentette, hogy nem lát okot az éves tervszámok módosítására, hiszen a megrendelések növekednek, ami a 4. negyedévben meg is hozza eredményét. A piac meglehetősen letörve fogadta a Rába-gyorsjelentést, a cég részvényei háromnegyed egykor - a 7,5 százalékos, nyitásban elszenvedett zuhanás után -5,8 százalékos veszteséggel 1 130 forinton álltak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!