Ráharaptak a magyar államkötvényekre a befektetők

Jelentős túljegyzés és helyben járó hozamok mellett keltek el a három- és az ötéves állampapírok a mai aukción - a 15 éves instrumentumok iránt már szerényebb volt a kereslet.
NAPI, 2011. április 21. csütörtök, 13:07
Fotó:

Jelentős kereslet mutatkozott a csütörtöki hármas állampapír-aukción meghirdetett kötvények többsége iránt.

A hároméves papírok esetében a meghirdetett 20 milliárdos forintnyi mennyiség háromszoros lefedettség mellett kelt el úgy, hogy az Államadósság Kezelő Központ ötmilliárd forinttal 25 milliárdra emelte az elfogadott mennyiséget. A hozamok 6,5 százalékos átlaga 2 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci benchmarknál.

Az ötéves kötvények esetében a meghirdetett 15 milliárdos forintos tétel négyszeres lefedettség mellett kelt el. Az államadósság-kezelő itt is ötmilliárd forinttal emelt, húszmilliárdra. A hozamok 6,79 százalékos átlaga megegyezik a tegnapi másodpiaci referenciaértékkel.

Jóval kisebb kereslet mutatkozott a 15 éves papírok iránt, a meghirdetett 10 milliárdos összegre 12 milliárd forinttal válaszoltak az elsődleges forgalmazók, így az elfogadott mennyiséget 7,5 milliárdra vágta vissza az ÁKK. A hozamok 7,04 százalékos átlaga egyetlen bázisponttal magasabb a szerdai benchmarknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK