Az euró jegyzése 254,50-ig is fölszaladt, szemben a csütörtök esti 252,60 forintos árfolyammal. Az ING devizakereskedője elmondta, hogy egy nagy piaci szereplő euróvétele mellett a mozgás alapvetően a dollár erősödésével volt magyarázható, ami gyengítette a feltörekvő piacok devizáit, a forinthoz hasonlóan a lengyel zloty és a török líra is lejtőre került. A szakember hozzátette, hogy akár további forintgyengülés jöhet, amennyiben a zöldhasú jelenlegi trendje kitart. A dollár euróhoz mért jegyzése a csütörtöki 1,4650-ről 1,4460-ig szaladt, míg forintban kifejezve 175,70 forint volt az árfolyam, míg egy nappal korábban még 173 forint közelében, a hét közepén pedig 171 közelében állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!