Csütörtökön tartotta a három, az öt és a tíz éves kötvények aukcióját az ÁKK - élénk érdeklődés a két utóbbi iránt mutatkozott.

A három éves papírok esetében a meghirdetett 25 milliárd forintos mennyiségre csak 40,6 milliárdnyi ajánlattömeg érkezett. A szerény kereslet láttán az ÁKK 20 milliárdra csökkentette az elfogadott mennyiséget. A hozamok átlaga 6,82 százalék lett, ami gyakorlatilag megegyezik a szerdai másodpiaci benchmarkkal.

Sokkal nagyobb érdeklődés mutatkozott az öt éves kötvények iránt, a 15 milliárdos meghirdetett mennyiséggel itt 45,2 milliárdnyi ajánlat állt szemben. Az elfogadott mennyiséget 17 milliárdra emelte a központ, a 6,85 százalékos átlagos hozam pedig 10 bázisponttal maradt el a szerdai másodpiaci referenciaértéktől.

Még nagyobb emelést hajtott végre az ÁKK, a tízmilliárd forintos tételt a 43,3 milliárdos ajánlattömeg láttán 17 milliárdra srófolta fel. Az elfogadott hozamok 7,09 százalékos átlaga viszont csak 3 bázisponttal volt kisebb a megelőző napi benchmarknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!