Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője arra is felhívta a figyelmet, hogy ezúttal még a vártnál jóval gyengébb amerikai makroadatok is az eladók táborát erősítik, "így aztán újabb ijesztő nap előtt állunk". A magyar piac is határozott mínuszban fog nyitni, OTP esetében 3.300 forint alatt gyors esés jöhet, és a forint is hasonlóan járhat, ha áttöri a 300-as szintet - figyelmeztet az elemző.

A CIB Bank pénteki elemzésében emlékeztet rá, hogy a megszorítás-ellenes irányba mozduló politikai kép miatt a Fitch rontotta Görögország besorolását. A legnagyobb európai hitelminősítő csütörtök este Londonban bejelentette, hogy Görögország hosszú futamidejű szuverén hazai és küladósságának besorolását az eddigi "B mínusz"-ról "CCC"-re, a rövid lejáratú görög állami kötelezettségek osztályzatát "B"-ről "C"-re rontotta. A "CCC" mélyen spekulatív besorolás, amely rendkívüli kockázatokra figyelmezteti a befektetőket.

Az euró folytatódó mélyrepülése mellett nemcsak a görög, de a spanyol és portugál állampapírok hozamai is tovább emelkedtek. A részvénypiacok világszerte nyomás alatt maradtak - jegyzi meg a CIB.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!