Reagálhat a forint a költségvetési bejelentésre

Erősödött a forint hétfőn kora reggel az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest egyaránt a nemzetközi bankközi devizapiacon. A forint ma reagálhat a szombaton bejelentett költségvetési sarokszámokra.
NAPI, MTI-Eco, 2010. november 1. hétfő, 09:36
Fotó:

Egy euró 271,61 forint volt reggel fél tíz körül, a péntek esti 271,27 forint után. 

A svájci frank 197,17 forintba került a péntek esti 198,23 forint után.

A dollárt 194,50 forinton jegyezték, a péntek esti 195,03 forint után.

A piac hétfőn reagálhat először a jövő évi magyar költségvetés szombaton bejelentett főbb számaira. A szakértők nem számítanak arra, hogy 270 forint alá gyengülhet az euró. A Commerzbank egyik elemzője szerint, ha a külföldi befektetők elégedetlenek lennének a költségvetési számokkal, akkor 275 forint közelébe erősödhet az euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK