A Dow indexe 0,5 százalékos emelkedéssel 13 323 ponton zárta a keddi napot, ami 2007 óta nem látott szintnek felel meg. Az S&P-500 0,3 százalékos nyereséggel 1434 pontig kúszott, míg a Nasdaq egy ponttal a hétfői zárószintje fölött zárt 3105 ponton.

A keddi piaci hangulatot alapvetően a szerdai német alkotmánybírósági döntés határozta meg, miután reggel a testület közölte, annak ellenére, hogy új beadványok érkeztek, nem halasztja el a döntését az euróövezeti mentőalap, az ESM és a fiskális paktum alkotmányossága ügyében. Befektetők nagyon bíznak abban, hogy az ESM zöld utat kap - egy negatív kimenetelű döntésnek elemzői vélemények szerint nagyon komoly negatív következményei lehetnek.

A pozitív hangulatban emellett még benne vannak azok a várakozások is, hogy a Fed újra elindítja gazdaságösztönző programját. A QE3-ról csütörtökön dönt a nyíltpiaci bizottság (FOMC).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!