A Dow Jones 12 080,73 ponton fejezte be a kereskedést, ami mindössze 6 pontos gyengülést, gyakorlatilag stagnálást jelent az előző naphoz képest. A komponensek közül a Pfizer gyógyszercég mélyrepülése, illetve az Alcoa erősödése emelhető ki. Ezzel párhuzamosan a Nasdaq 0,1 százalékkal erősödött, az S&P nem változott. 

Bár a keddi napon nem teljesítettek fényesen a mutatók, az október egészét tekintve komoly erősödést értek el. A Dow Jones 5,7 százalékkal hzott, a Nasdaq 4,8 százalékos többletet tudott felmutatni, az S&P pedig több mint 3 százalékkal gyarapodott a múlt hónapban. Ennél nagyobb mértékű havi emelkedésre legutóbb 2003 októberében volt példa valamennyi index esetében.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!