Az euróért 278,20 forintot kértek péntek reggel a devizapiacon, ám ennél lejjebb, 277,90 alatt is megfordult a jegyzés. A dollár 229,30 forintot ért, miközben a svájci frank árfolyama 200,80 forint volt.

A közös deviza jegyzése már csütörtökün 280 forint alá esett vissza, annak köszönhetően hogy átmenetileg kifulladt az eladói nyomás a nemzetközi piacokon. Péntek reggel 278-nál jártak a jegyzések, a nap későbbi részében a 277-280-as sávot tartjuk a legvalószínűbbnek - közölte Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

A májusi magyar infláció a vártnak megfelelően 5,1 százalékra csökkent, piacbefolyásoló hatása nem volt - tette hozzá a szakértő.

Az euró/dollár jegyzése 1,2130-on állt nem sokkal kilenc óra után, azaz magasabban a csütörtöki zárószintnél.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!