A volt bankvezér kész megosztani a nyomozóhatósággal a sikkasztás általa ismert részleteit és összefüggéseit a kisebb büntetés vagy a külföldre távozás reményében - közölte a Hír Tv. A csatorna szerint Rejtő bizonyítékot szolgáltatna arról, hogy a politikai vezetők közül kiknek volt tudomása a tízmilliárdosnál is nagyobb károkozásról, és kik voltak annak a haszonélvezői. Mindez, ha igaz, új megvilágításba helyezi Rejtő átszállítását a rendőrség Aradi utcai fogdájából a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe, aminek hiteles történetével még adós az ügyészség és a rendőrség is - teszi hozzá a Magyar Hírlap. A történtek után Lamperth Mónika belügyminiszter levélben kért magyarázatot a legfőbb ügyésztől, miért vonta ki az ügyészség a rendőrségi nyomozás alól a K&H Bank volt vezetőjét. Polt Péter válaszában cáfolta a rendőrség állítását, miszerint nem tudtak Rejtő elszállításáról. A legfőbb ügyész arról számolt be, hogy előző nap tájékoztatta az ügyészség a rendőrséget. Ferenczi László tábornok, az ORFK bűnügyi főigazgatója viszont azt mondta: október 8-án az ügyészség jelezte az őrségnek, hogy másnap egy személy előállítását kéri, de nevet nem mondtak. A Hír Tv híre ebben a formában már sokadszor jelenik meg- emlékeztetett ugyanakkor a Népszabadság - , az illetékesek mindannyiszor azzal kommentálják, hogy ha lenne ilyen alku, eleve államtitokként kezelnék. Szakértők szerint valószínűtlen a vádalku, mert annak feltétele, hogy a kedvezményezett a magáénál sokkal súlyosabb bűncselekményt leplezzen le, s ebben az ügyben a Rejtőt érintő vádnál nehéz volna keményebbet találni. Mindeközben kiderült, hogy a rendőrség nyomozása során nem használja fel a Kulcsár és Rejtő határidőnaplóiban talált bejegyzéseket. A nyomozók szerint azok nem tartalmaznak meghatározó információkat. A Figyelő múlt heti száma szerint a brókerügy főszereplőinek határidőnaplóiban kormánypárti és ellenzéki politikusok nevei is szerepelnek a találkozókra előjegyzettek között.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!