A monetáris tanács (MT) a hírek szerint ma kommentálja a 2006-os inflációs célkitűzést. Elemzők az idén még legfeljebb 50 bázispontnyi kamatcsökkentésre számítanak. Az ipari belföldi értékesítés árai szeptemberben 0,4 százalékkal emelkedtek az előző hónaphoz viszonyítva. A 9,1 százalékos 12 havi árnövekedés az augusztusival gyakorlatilag megegyező - áll a KSH mai jelentésében. A kormány 2006-ig biztosan nem értékesíti a Volán-társasáságokat és a Magyar Postát, mert úgy véli, az említett cégek még nem érettek a privatizációra, és a Magyar Villamos Műveket sem fogja addig az időpontig eladni - írja a mai Népszabadság. Kedden az amerikai könnyűolaj ára 18 centtel, 49,95 dollárra esett. Hétfőn 1,63 dollárral csökkent, így a múlt heti 55,67 dolláros csúcs óta összesen 10 százalékkal lett olcsóbb a feketearany. A Magyar Hírlap 86 fős szerkesztőségének 77 tagja írta alá azt a szándéknyilatkozatot, amelyben garantálták a munka folytatását. Az újság vezetői mai is tárgyalnak a lap finanszírozásából kiszállni készülő Ringier Kft. első embereivel. Az olasz Rocco Buttiglione lemondott a brüsszeli biztosjelöltségről, de elképzelhető, hogy az Európai Néppárt ellenállása miatt Kovács Lászlónak is mennie kell. Elképzelhető, hogy tárgyalás nélkül ítélik el a brókerbotrány főszereplőjét, Kulcsár Attilát. Egyes ügyvédek, köztük Bárándy György, szerint ugyanis elképzelhető, hogy az ügyész - a vádlott együttműködésével - egy ritkán alkalmazott eljárással tárgyalás mellőzésével vet véget az ügynek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!