A negyvenmilliárd forint értékű 12 hónapos diszkont kincstárjegyet 57,550 milliárd forint jegyzési érdeklődés fogadta az elsődleges forgalmazók részéről. Az ÁKK ebből a meghirdetettnek megfelelő összeget fogadott el 1,63 százalékos, az előző aukciónál 5 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon. A 12 hónapos lejáratra szerdán a másodpiacon kialakult 1,57 százalékos referencia hozamot a csütörtöki aukciós átlaghozam 6 bázisponttal haladja meg.

Az év elején 3,07, egy évvel ezelőtt szeptember végén 3,61, 2013 elején 5,30, 2012 elején pedig 9,96 százalék volt a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós hozama.

A minden második 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukción piacra vitt változó kamatozású államkötvényből az ÁKK most három éves lejáratot hirdetett meg jegyzésre. A 20 milliárd forintos meghirdetést közel hatszoros jegyzési érdeklődés fogadta. A 117,350 milliárd forint ajánlatból az ÁKK a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal magasabb összeget fogadott el a névérték 99,16 százalékán, az előző aukción elértnél 13 bázisponttal magasabb árfolyamon. A most meghirdetett 2017/C jelű változó kamatozású kötvény első aukcióján, az idén április 24-én még 98,33 százalékos árfolyamon kelt el.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!