A több devizában lehívható rulírozó hitel felvételéről kötött szerződést egy nemzetközi bankkonzorciummal (vezető főszervezők a BNP Paribas, a Citigroup, és a HSBC Bank) írta alá az olajcég. A szindikálás folyamán, a hitelt több mint kétszeres mértékben túljegyezték, amelyből a Mol Rt. és a bank konzorcium döntése alapján 700 millió euró került elfogadásra. A hitelkeret célja általános vállalat-finanszírozás. A kölcsön 5+1+1 éves futamidejű, a lejárat végén egy összegben törlesztendő. A hitel kamata EURIBOR plusz 22,5 - 37,5 bázispont, a kamatfelár az aktuális Nettó adósság/EBITDA mutató szerinti sávos rendszer alapján változik. Ez a 700 millió euró összegű tranzakció a valaha felvett legnagyobb magyarországi vállalati bankhitel, valamint a közép-kelet-európai olaj- és gázszektorban a legnagyobb összegű, biztosíték nyújtása nélkül felvett hitel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!